Over de beurs

Beursbedrag
Max. € 2.500
Deadline
Deadline: 22 april 2024
Wat ga je doen?
Bachelor
Opleidingsniveau
Hbo of universitair
Studierichting
Landen
Duur
Eenmalig

Voorwaarden

  • Je behaalt dit jaar je (eind)examen havo, vwo, IB of mbo-4 aan een in Nederland gevestigde school.
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit. Een tweede nationaliteit is geen probleem. Kandidaten die (ook) de Amerikaanse nationaliteit hebben kunnen geen aanvraag indienen.
  • Je gaat in het najaar van 2024 in Amerika aan een geaccrediteerde instelling met een diplomastudie beginnen, waarmee je een associate degree of een bachelor degree behaalt. Als je een tussenjaar, online onderwijs of onderwijs aan een buitenlandse campus van een Amerikaanse universiteit gaat doen, kom je niet in aanmerking voor de beurs.
  • Je kunt aantonen dat je in staat bent de studie te financieren met andere fondsen, zoals een bijdrage van ouder(s), studiefinanciering of beurs van de Amerikaanse instelling.
  • De voorkeur wordt gegeven aan kandidaten die kunnen aantonen dat het gezinsinkomen ontoereikend is om de aanloopkosten van de studie te financieren.
  • Je bent bereid om mee te werken aan (beperkte) publiciteit over de beurs.

Beursbedrag

De Ivy Circle beurs is bedoeld voor de aanloopkosten van een studie in Amerika. Het gaat om kosten waarvoor geen reducties of andere beurzen beschikbaar zijn en die een belemmering kunnen vormen voor de aanmelding voor een studie in de VS. Denk aan de kosten voor application fees, toelatingstesten, een visum en een vliegticket.

Er is in totaal €2.500 beschikbaar voor één of twee studiebeurzen.

Aanvragen

Kijk op de website van de beursaanbieder voor meer informatie en de aanvraagprocedure.