Over de beurs

Beursbedrag
Maximaal € 1.200
Deadline
Deadline: 3 maanden voor vertrek
Wat ga je doen?
Uitwisseling of minor
Stage
Overig
Opleidingsniveau
Hbo of universitair
Universitair
Mbo
Studierichting
Landen
Duur
Afhankelijk van je situatie

Voorwaarden

  • Je studeert aan een onderwijsinstelling (mbo, hbo, wo) in de provincie Utrecht.
  • De opleiding steunt je aanvraag. Dit blijkt uit een brief van de studentendecaan (bij studenten van de UU) of opleidingscoördinator of studiebegeleider. Uit deze brief blijkt dat je begroting en de duur van het verblijf in het buitenland is gecontroleerd en welke fondsen zijn aangeschreven. De beurs is bedoeld voor studenten die aantoonbaar een tekort hebben op de begroting. De beurs is nadrukkelijk niet bedoeld voor het (indirect) financieren van langere verblijven, zoals een vakantie.
  • Je laat in een heldere motivatie duidelijk zien wat de wetenschappelijke en maatschappelijke meerwaarde van het project is.
  • Je stuurt een duidelijke en volledige begroting mee. Hieruit blijkt dat je de studie in het buitenland zelf niet volledig kunt betalen.
  • Je haalt door de studie, stage of onderzoek in het buitenland studiepunten voor je studie in Nederland.
  • Je volgt de studie, stage of onderzoek in het buitenland bij een instelling buiten Europa.
  • Je blijft minimaal 6 weken in het buitenland.
  • Je leent maximaal bij DUO. Dat doe je in ieder geval voor de periode dat je in het buitenland verblijft. Je laat daarnaast zien dat je op een andere manier financiële inzet toont voor zover mogelijk.
  • Let op! Deze beurs is niet voor volledige studies in het buitenland, tweede studies (hbo of wo), co-schappen of promotietrajecten. Ook is deze beurs niet voor extra-curriculaire activiteiten van studenten of in studieverenigingsverband.
  • Je kunt geen beurs krijgen als je aanvraag voor een langer verblijf is dan de duur van de uitwisseling. Data op het vliegticket mogen maximaal één week afwijken van de start- en einddatum. Heb je nog geen ticket geboekt? Dan kun je dit later mailen. Maar dit doe je uiterlijk twee weken voor vertrek. Je ticket moet een retourticket zijn.

Beursbedrag

Maximaal € 1.200 (eenmalige bijdrage).

Aanvragen

Je doet de aanvraag uiterlijk 3 maanden vóór vertrek via de website van de beursaanbieder. Zorg dat je aanvraag compleet is.

De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De commissie vergadert 4 keer per jaar.

Ga naar de website van de beursaanbieder voor meer informatie over de aanvraagprocedure.