Holland Scholarship

Het Holland Scholarship is een beurs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap én 47 Nederlandse hogescholen en universiteiten. De beurs is voor studenten die willen studeren, stage lopen of een onderzoek willen doen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.

Holland Scholarship

Wil je een studie, stage of onderzoek buiten Europa doen? Wil jij je persoonlijk ontwikkelen en een schat aan ervaring opdoen? Verleg dan nu je grenzen en onderscheid je door een internationale ervaring. Meld je aan voor het Holland Scholarship via het International Office van je onderwijsinstelling.

Beursbedrag

De beurs bestaat uit een eenmalig bedrag van € 1.250 en is een tegemoetkoming in je studiekosten.

Voor wie?

  • Je volgt een voltijdopleiding aan een Nederlandse hogeschool of universiteit.
  • Je gaat voor tenminste 7 weken en 10 ECTS naar het buitenland.
  • Je studie, stage of onderzoek vindt plaats in een land buiten de EER.
  • Je onderwijsinstelling neemt deel aan het Holland Scholarship.

Aanvragen

Het Holland Scholarship vraag je aan bij je eigen hogeschool of universiteit. Je onderwijsinstelling bepaalt zelf wie in aanmerking komt voor de beurs. Wil je ook gebruikmaken van het Holland Scholarship? Check dan eerst of je instelling deelneemt aan het programma

Lijst met deelnemende universiteiten

Lijst met deelnemende hogescholen

Staat jouw instelling op de lijst? Ga dan naar de informatie over het Holland Scholarship op de website van je instelling om te checken hoe de procedure verloopt, wat de specifieke criteria zijn en of er een deadline is voor aanmeldingen.

International students

More information for international students who are studying in the Netherlands

Laatste wijziging: 05-09-2019 09:12