Beurs

Vind een geschikte beurs in de Beursopener.

Studie vinden

Vind een studie aan University of Curaçao (in het Engels) of University of the Dutch Caribbean.

Woonruimte

Vind woonruimte op de campus van University of Curaçao (in het Engels). De University of the Dutch Caribbean biedt geen woonruimte aan op de campus, maar kan je wel tips geven waar jij woonruimte kunt vinden.

Visum

Je hebt geen visum nodig om op Curaçao te studeren. Je hoeft je ook niet te registreren. Als je langer dan 6 maanden blijft moet je een Verklaring van Rechtswege aanvragen bij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao. Je kunt je vrijwillig laten registeren bij de Nederlandse ambassade, zodat die je in noodgevallen kan bereiken.

Collegegeld

Het collegegeld verschilt per universiteit.

Veiligheid

Het ministerie van Buitenlandse Zaken informeert reizigers over actuele risico’s op het gebied van veiligheid in het buitenland. We raden je aan om altijd dit reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen.

Bekijk het reisadvies van een land of gebied en weet welke veiligheidsrisico’s er zijn.

Buitenlandse Zaken is ook bereikbaar via WhatsApp op +31 6 82 38 77 96 en via Twitter op @24/7BZ. Nederlandse ambassades in het buitenland zijn 24/7 telefonisch bereikbaar via +31 247 247 247. Vanuit daar word je doorverwezen naar de juiste ambassade.