Tussenjaar in Australië - Simone dacht: waarom niet?

Toen Simone ontdekte dat de Australische grenzen weer open gingen, dat visa op dat moment gratis waren en dat ze daar het hoogste minimumloon ter wereld hebben dacht ze: waarom niet? Een paar weken later vloog ze naar Melbourne .
Geschreven door Simone
Melbourne, Australië
Lees het verhaal van Simone in Australië

Na mijn mbo-opleiding besloot ik om een tussenjaar nemen. In het verleden heb ik al vaker in het buitenland gewoond, maar dit keer wilde ik verder gaan dan Europa en kwam ik terecht in Australië!

Ik werk en reis nu 12 maanden aan de oostkust van Australië. Met veel plezier ben ik onder andere in Melbourne, Brisbane, het Groot Barrièrerif en Cairns geweest. Ik heb rondgereisd in een campervan, kangoeroes gezien, koala’s vastgehouden, gedoken in het grootste koraalrif ter wereld, gesurft en unieke natuurgebieden gezien.

“Ik heb rondgereisd in een campervan, kangoeroes gezien, koala’s vastgehouden, gedoken in het grootste koraalrif ter wereld, gesurft en unieke natuurgebieden gezien.”

Voorbereiding

Om heel eerlijk te zijn had ik me niet zo goed voorbereid. Ik kwam net terug van een seizoensbaan in Italië en hoorde dat de grenzen in Australië open gingen. Na dat ik ging googelen kwam ik erachter dat visa op dat moment gratis waren en dat ze het hoogste minimumloon ter wereld hebben. Australië stond al op mijn lijst van landen die ik graag zou willen bezoeken. Dus ik heb zoiets van: waarom niet? Ik vond een goedkope vlucht en een paar weken later was ik in Melbourne.

Financiering

Ik heb veel gewerkt in de maanden vooraf. Om een Working Holiday Visum aan te kunnen vragen moet je $ 5.000 (ongeveer € 3.000) op de bank hebben. Daarnaast werk ik in Australië. Zo heb ik gewerkt in Melbourne, Cape Tribulation (Het oudste regenwoud op de wereld), Cairns en werk in nu in Byron Bay. Over een paar maanden ga ik langzaam richting Sydney!

De eerste week

Na mijn vlucht van 23 uur kwam ik aan in Melbourne. Ik verbleef in een hostel en heb daar ook vrienden gemaakt. Het duurde een week voordat ik over mijn jetlag heen was. Het helpt dat Australië een Engelssprekend land is, daardoor was het erg makkelijk om te integreren. In de eerste week heb ik ook mijn bankrekening, simkaart en tax nummer aangevraagd.

Tips

Weet voor aankomst wat voor werk je wilt gaan doen. Veel reizigers hadden al een baan voordat ze aankwamen of wisten waar ze werk moeten zoeken. Ik vond een baan die niet optimaal was en moest daardoor Melbourne eerder verlaten. Bereid je dus goed voor. Ik raad het ook zeker aan om een seizoensbaan te nemen. Je krijgt daar vaak accommodatie bij.

Waarom naar het buitenland?

Het is echt een unieke ervaring waar jij jezelf beter leert kennen. Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden en begin sneller een gesprek met iemand die ik niet ken. Ook is mijn Engels een stuk beter geworden en heb ik vrienden over de hele wereld gemaakt. Ik ben niet alleen persoonlijk gegroeid, maar ook professioneel. Ik zou het iedereen dan ook aanraden om dit ook te doen.

Stel een vraag aan Simone

Lees meer stories over