Financiering: stage

Wil je stage lopen in het buitenland? Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te financieren.

Voor studenten die een stage in het buitenland willen doen, zijn er meerdere manieren om die buitenlandse stage te financieren: beursprogramma’s van de EU, je Nederlandse studiefinanciering en subsidies en beurzen van allerlei bedrijven en stichtingen.

Studiefinanciering

Je kunt vaak je Nederlandse studiefinanciering meenemen als je een stage in het buitenland wilt doen. Daarnaast kun je een vergoeding aanvragen voor je ov-kaart gedurende je stage in het buitenland. Bekijk de informatie over studiefinanciering in het buitenland.

Beurzen

Er zijn verschillende beursmogelijkheden als je een stage in het buitenland wilt doen. Een aantal van die beursprogramma’s wordt door Nuffic beheerd. Bekijk het overzicht van de beursprogramma's die Nuffic beheert.

Beursopener

Ben je in Friesland geboren? De dr. L.A. Buma Stichting stelt beurzen beschikbaar voor studenten van Friese komaf die naar het buitenland willen. Informatie over dit fonds met specifieke voorwaarden, maar ook over bijna 150 andere fondsen, vind je in de WilWeg Beursopener. Dit is een zoekmachine voor studenten, stagiairs en onderzoekers die voor studie, stage of onderzoek naar het buitenland willen.

Begroting

Als je een beurs aanvraagt, wil de beurzenverstrekker in de meeste gevallen een begroting van je zien. Op onze website vind je tips om een gedegen begroting op te stellen. Deze informatie is ook handig als je geen beurs aanvraagt, maar als je voor jezelf een goede inschatting van alle kosten wilt maken.

Laatste wijziging: 30-08-2018 11:59