Waarom Frankrijk?

Frankrijk is een interessant land voor Nederlandse studenten die hun blik willen verbreden. Het Franse onderwijs is van hoge kwaliteit, studeren in Frankrijk is goedkoper dan in Nederland en er zijn naast studies in het Frans ook veel Engelstalige opleidingen.

Bekijk het stappenplan voor studeren in Frankrijk van Institut Français NL.

Webinarreeks Studeren in Frankrijk

Op dinsdag 13 februari om 16.00 uur organiseerden WilWeg en Institut Français NL gezamenlijk een webinar over studeren in Frankrijk. In deze webinar vertelde Shea je over haar ervaringen tijdens haar master in Parijs. Een expert van Institut Français vertelde over de praktische kant van studeren in Frankrijk, zoals inschrijving, financiering en meer.

Deze webinar was de tweede in een reeks van webinars over studeren in Frankrijk.

Bekijk de webinar van 13 februari op Youtube

Bekijk de webinar van 12 december '23 op Youtube

Wil je weten wanneer de volgende webinar in deze reeks plaatsvindt? Schrijf je dan in voor de WilWeg Nieuwsbrief.

Nederlandse studenten in Parijs

Shea

Shea (24) doet de master ‘Fashion & Materials’ aan MinesParis PSL in Parijs – een programma waarbij ze haar managementkennis kan inzetten om de mode-industrie beter te begrijpen.

"Je kunt je voorstellen dat er geen betere plek is om te leren over mode dan Parijs, de geboorteplaats van vele modehuizen zoals Dior, Chanel en Louis Vuitton."

Lisa

WilWeg-ambassadeur Lisa doet de master 'Human Rights and Humanitarian Action' aan de Paris School of International Affairs van Sciences Po.

"Wees ambitieus en zoek het avontuur op!"

Naast haar studie ontdekt ze graag stad op de fiets, bezoekt ze musea, doet ze aan verschillende soorten dans, en zoekt ze de natuur op om hard te lopen of te wandelen.

Beurs

Vind een geschikte beurs in de Beursopener.

Studie vinden

Vind een studie in Frankrijk via Campus France (in het Engels).

Woonruimte

Vind woonruimte in Frankrijk (in het Engels).

Visum

Je hebt geen visum nodig (in het Engels).

Collegegeld

Meer over collegegeld en andere kosten in Frankrijk (beide in het Engels).

Veiligheid

Het ministerie van Buitenlandse Zaken informeert reizigers over actuele risico’s op het gebied van veiligheid in het buitenland. We raden je aan om altijd dit reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen.

Bekijk het reisadvies van een land of gebied en weet welke veiligheidsrisico’s er zijn.

Buitenlandse Zaken is ook bereikbaar via WhatsApp op +31 6 82 38 77 96 en via Twitter op @24/7BZ. Nederlandse ambassades in het buitenland zijn 24/7 telefonisch bereikbaar via +31 247 247 247. Vanuit daar word je doorverwezen naar de juiste ambassade.