Beurs

Zoek naar een geschikte beurs in de Beursopener.

Studie vinden

Vind een studie in Japan via Study in Japan (in het Engels). De aanmeldingsprocedures en toelatingseisen verschillen per instelling. Je moet altijd een toelatingsexamen doen, met een taaltest (website in het Engels). Neem contact op met de instelling van jouw keuze voor meer informatie.

Woonruimte

Lees meer over woonruimte in Japan (in het Engels). Neem contact op met de instelling van jouw keuze voor meer informatie en hulp bij het vinden van woonruimte.

Visum

Je hebt een visum nodig (in het Engels). Je kunt deze aanvragen bij de Japanse ambassade (in het Engels). Na aankomst moet je je melden bij de lokale vreemdelingendienst. Dat is ook nodig voor je zorgverzekering.

Collegegeld

Meer over collegegeld en andere kosten in Japan (beide in het Engels).

Veiligheid

Het ministerie van Buitenlandse Zaken informeert reizigers over actuele risico’s op het gebied van veiligheid in het buitenland. We raden je aan om altijd dit reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen.

Bekijk het reisadvies van een land of gebied en weet welke veiligheidsrisico’s er zijn.

Buitenlandse Zaken is ook bereikbaar via WhatsApp op +31 6 82 38 77 96 en via Twitter op @24/7BZ. Nederlandse ambassades in het buitenland zijn 24/7 telefonisch bereikbaar via +31 247 247 247. Vanuit daar word je doorverwezen naar de juiste ambassade.

"Sinds ik wist dat ik op uitwisseling zou gaan, ben ik begonnen met sparen. Een paar dagen per week werken en mijn DUO-lening zorgden voor een spaarpotje. Een goede tip is om je OV Reisproduct om te zetten naar een vergoeding van €120."
Jesse, Tokyo, Japan
Lees het hele verhaal