Studiebeurs buitenland

Wil je voor studie, stage of onderzoek naar het buitenland? Dan kun je wel wat extra financiële ruimte gebruiken. Gelukkig zijn er verschillende beurzen en fondsen om je budget mee aan te vullen. WilWeg helpt je op weg met je studiebeurs buitenland.

Niet alleen de Nederlandse overheid, maar ook de Europese Unie, je onderwijsinstelling en allerlei stichtingen en particuliere bedrijven stellen diverse beurzen beschikbaar voor studie, stage of onderzoek in het buitenland. Houd er rekening mee dat veel beursprogramma’s een vroege sluitingsdatum hebben. Begin daarom op tijd met zoeken naar studiebeurzen buitenland.

Overzicht

Er zijn beurzen voor tijdens je studie, maar ook voor een vervolgstudie en voor onderzoek ná je studie. Een volledig overzicht van beurzen voor het buitenland vind je in de Beursopener. Nuffic beheert een aantal beurzen voor studie, stage en onderzoek in het buitenland. WilWeg zet deze hieronder voor je op een rij.

Cultureel Verdragbeurzen

Nederland heeft culturele verdragen gesloten met diverse andere landen in de hele wereld. Op basis daarvan zijn er veel verschillende Cultureel Verdragbeurzen beschikbaar voor laatstejaarsstudenten, pas afgestudeerden en onderzoekers.

Erasmus+

Met Erasmus+ kun je een tijdje in een ander Europees land studeren of stagelopen. Je kunt terecht bij het bureau buitenland van jouw onderwijsinstelling voor de aanvraag van deze studiebeurs buitenland.

Masterlening Erasmus+

Een masterlening Erasmus+ is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs die een volledige master in het buitenland gaan volgen. De lening ondersteunt masterstudenten bij de hoge kosten voor levensonderhoud en collegegeld. De masterlening is geen vervanging voor de reguliere beurs van Erasmus+. Vooralsnog is de lening alleen beschikbaar voor Nederlandse studenten die in Spanje hun master gaan doen. Op termijn komen er ook mogelijkheden voor andere landen. 

Europees Universitair Instituut-beurs

Promoveren in de Italiaanse stad Florence? Dat kan met een onderzoeksbeurs voor het Europees Universitair Instituut (EUI). Deze beurs is bedoeld voor succesvolle kandidaten die willen promoveren in bijvoorbeeld geschiedenis, economie of rechten.

Holland Scholarship

Het Holland Scholarship is een beurs voor studenten die willen studeren, stage lopen of een onderzoek doen buiten de Europese Economische Ruimte (EER).

Sino-Dutch Scholarship

Wil je naar China, dan kun je een beurs aanvragen via de Sino-Dutch Bilateral Exchange Scholarship. Je mag zelf kiezen aan welke Chinese instelling je wilt studeren, al moet die instelling wel voldoen aan een aantal eisen. Ook jijzelf moet aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor deze studiebeurs buitenland.

Van Goghbeurs

Ben je een excellente Nederlandse onderzoeker en wil je samenwerken met een Franse collega? Dan kan een Van Goghbeurs je reis- en verblijfskosten naar Frankrijk dekken. Je Franse collega moet ook een beurs aanvragen om jou in Nederland te bezoeken.

VSBfonds Beurs

Wil jij na je studie in Nederland verder studeren of onderzoek doen in het buitenland? Past jouw plan bij de maatschappelijke doelstellingen van VSBfonds? Dan is de VSBfonds beurs misschien een goede studiebeurs buitenland voor jou.

Laatste wijziging: 27-03-2017 15:40