Zelf vinden

Als je zelf een geschikte stageplaats wilt regelen, begin dan op tijd met zoeken. Soms kost het wel een halfjaar tot een jaar om een geschikt bedrijf te vinden, contacten te leggen en afspraken te maken.

Stage bij een internationale onderneming

Grote internationale ondernemingen hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Zoek naar de mogelijkheden op de websites van de bedrijven waar je interesse naar uitgaat. Bekijk een lijstje met internationale bedrijven die soms stageplekken beschikbaar hebben.

Stage bij een EU-instelling

Er zijn verschillende stagemogelijkheden bij instellingen van de Europese Unie. Zo kun je proberen een plaats te vinden bij een fractie van het Europees Parlement. Hiervoor geldt vaak wel een strenge selectie.

Deze stageplaatsen zijn erg populair en daardoor moeilijk te bemachtigen. De aanmeldingsprocedure begint meestal ruim een half jaar van tevoren. Kijk voor meer informatie op de Europese Jongeren Site.

Stage in een ontwikkelingsland

Verschillende organisaties bieden stages in ontwikkelingslanden aan, of hebben informatie daarover. Op de pagina Stagebemiddelingsbureaus vind je een aantal links naar zulke organisaties.

Open sollicitatie

Als bedrijven geen vacatures hebben, kun je altijd een open sollicitatiebrief sturen. Probeer met eigen ideeën te komen over wat je voor het bedrijf kunt betekenen. Bij buitenlandse Kamers van Koophandel kun je informeren of een bedrijf goed staat aangeschreven en een lijst opvragen van bedrijven in een bepaalde sector.

 

Laatste wijziging: 05-06-2018 11:08