Beurs

Vind een geschikte beurs in de Beursopener.

Studie vinden

Vind een studie in Spanje op Study in Spain (in het Engels). Een havodiploma is niet genoeg, wel een Nederlands vwo-diploma of hbo-bachelor. Verder is het belangrijk om een taaltoets af te leggen en rekening te houden met een numerus fixus. Neem contact op met de onderwijsinstelling van je keuze voor meer informatie over de toelatingseisen.

Woonruimte

Informatie over woonruimte in Spanje (in het Engels). Voor meer informatie kan je contact opnemen met de onderwijsinstelling van je keuze.

Visum

Je hebt geen verblijfsvergunning nodig (in het Engels). Wel een identificatienummer voor een bankrekening, huurcontract of als je langer dan 3 maanden in Spanje blijft.

Collegegeld

Meer over collegegeld en andere kosten in Spanje (beide in het Engels).

Veiligheid

Het ministerie van Buitenlandse Zaken informeert reizigers over actuele risico’s op het gebied van veiligheid in het buitenland. We raden je aan om altijd dit reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen.

Bekijk het reisadvies van een land of gebied en weet welke veiligheidsrisico’s er zijn.

Buitenlandse Zaken is ook bereikbaar via WhatsApp op +31 6 82 38 77 96 en via Twitter op @24/7BZ. Nederlandse ambassades in het buitenland zijn 24/7 telefonisch bereikbaar via +31 247 247 247. Vanuit daar word je doorverwezen naar de juiste ambassade.