Waarom zou ik een taalcursus volgen?

Zelfs als je Engelstalig onderwijs gaat volgen in het buitenland, is het aan te raden om de lokale taal te leren spreken. Als je die beheerst, begrijp je de lokale cultuur en gebruiken beter en maak je sneller nieuwe vrienden. Dan voel je je sneller thuis.

Ga je studeren in het buitenland? Dan is het soms verplicht om de taal voldoende te beheersen. Je moet dat in de aanmeldingsprocedure aantonen door een taaltoets te maken.

Waar kan ik een taalcursus volgen?

Je kunt in Nederland alvast je talenkennis bijspijkeren. Stof je studieboeken weer eens af, volg een online cursus of neem een paar bijlessen. Alle beetjes helpen. Maar ook al spreek je een aardig woordje over-de-grens, toch zul je merken dat de straattaal verschilt van wat je op school hebt geleerd.

Het is leuker om een taalcursus in het buitenland te volgen. Bijvoorbeeld in de zomer voordat je buitenlandse studie begint. De cursussen worden op verschillende niveaus gegeven. Er zijn cursussen van een week tot een heel jaar. Informatie hierover vind je bij de opleiding die je gaat volgen. En bij ambassades en culturele instituten.

Hoe betaal ik een taalcursus?

Een taalcursus volgen in het buitenland kost natuurlijk wel geld. Gelukkig bieden sommige landen daar studiebeurzen voor aan.