Waarom Amerika?

Er zijn meerdere redenen om voor een studie of stage in de VS te kiezen. De Verenigde Staten huisvesten een aantal topuniversiteiten zoals Harvard, MIT, Stanford en Yale. Maar ook universiteiten die niet tot de Ivy League behoren bieden een breed scala aan opleidingen waardoor je de mogelijkheid hebt om precies die studie te vinden die bij jou past. Het campusleven in de VS is uniek en biedt je de kans om deel te nemen aan talrijke buiten-curriculaire activiteiten, van sport tot theater en vrijwilligerswerk, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van een breed scala aan vaardigheden en interesses.

"Voordat ik naar de VS ging maakte ik me best wel zorgen of ik me daar niet heel alleen zou voelen en of ik wel vrienden zou maken. Nu ik terugkijk waren die zorgen echt helemaal nergens voor nodig."
Lieke, Pittsburgh, Verenigde Staten
Lees het hele verhaal

Beurs

Vind een geschikte beurs in de Beursopener.

Studie vinden

Vind een bachelor-, of masterstudie in de Verenigde Staten via de website van Fulbright the Netherlands, ook voor een college year in de VS.

Woonruimte

Als student kan je in de VS wonen op de campus in residence halls of dormitories waarbij je een kamer met een of twee andere studenten deelt. Verder kan je ook off campus wonen in een eenpersoonskamer, flat, pension of hotel. Neem voor meer informatie contact op met de onderwijsinstelling van jouw keuze.

Visum

Je hebt een visum nodig. Welke je nodig hebt, hangt af van je situatie, of je voor studie of stage (beide in het Engels) naar de VS gaat.

Collegegeld

Meer informatie over collegegeld, en andere kosten.

Veiligheid

Het ministerie van Buitenlandse Zaken informeert reizigers over actuele risico’s op het gebied van veiligheid in het buitenland. We raden je aan om altijd dit reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen.

Bekijk het reisadvies van een land of gebied en weet welke veiligheidsrisico’s er zijn.

Buitenlandse Zaken is ook bereikbaar via WhatsApp op +31 6 82 38 77 96 en via Twitter op @24/7BZ. Nederlandse ambassades in het buitenland zijn 24/7 telefonisch bereikbaar via +31 247 247 247. Vanuit daar word je doorverwezen naar de juiste ambassade.