Stage in het buitenland

Met een stage in het buitenland doe je niet alleen werkervaring op. Het verbreedt ook je horizon en je leert nieuwe culturen en mensen kennen. Bovendien vinden studenten met buitenlandervaring sneller een baan.

Een stage in het buitenland is heel waardevol voor je toekomst en je cv! We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Stageplaats in het buitenland vinden

Hoe vind je een geschikte stage in het buitenland. Je kunt het proberen te regelen via je eigen hogeschool of universiteit, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag via je eigen persoonlijke netwerk of via een stagebemiddelingsbureau.

Lees meer over hoe je een buitenlandse stageplaats vindt.

Stageovereenkomst

Sluit voor je vertrek naar het buitenland een stageovereenkomst af die bij voorkeur wordt ondertekend door de stageverlenende instantie, je onderwijsinstelling en jezelf. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Lees meer over hoe je een stageovereenkomst opstelt.

Financiering

Wil je stagelopen in het buitenland? Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te financieren: beursprogramma’s van de EU, de Nederlandse studiefinanciering en subsidies en beurzen van allerlei bedrijven en stichtingen.

Lees meer over financiering van een stage in het buitenland.

Voorbereiding

Een buitenlandse stage regelen kost vaak wat meer tijd dan een stage in Nederland. Begin dus op tijd met de voorbereidingen en maak daarbij gebruik van de WilWeg-checklist.

Laatste wijziging: 11-09-2018 15:07