Een volledige studie in het buitenland

Een volledige bachelor, master of zelfs een PhD in het buitenland. Waarom zou je dat doen? Omdat studeren in het buitenland een ervaring van onschatbare waarde is.

Niet alleen op het academische vlak, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. En het avontuur natuurlijk! Nog niet overtuigd? Lees nog meer goede redenen om in het buitenland te studeren.

Mogelijkheden

Je kunt na je middelbare school je volledige bachelor in het buitenland doen, maar je kunt er ook voor kiezen om na je bachelor nog een master in het buitenland te doen. Zelfs promoveren in het buitenland is een optie.

Lees meer over de mogelijkheden om in het buitenland te studeren of promoveren.

Financiering

Naar het buitenland, maar hoe ga je dat betalen? Er zijn verschillende mogelijkheden om je buitenlandse plannen te financieren.

In veel gevallen kun je je Nederlandse studiefinanciering behouden en misschien kom je ook wel in aanmerking voor een van de beurzen die door Nuffic beheerd worden. Ook kun je zoeken in de WilWeg Beursopener, een zoekmachine met zo’n 180 beurzen voor (tijdelijke) studie in het buitenland.

Lees meer over de financiering van je volledige studie in het buitenland.

Diplomawaardering

Je overweegt om in het buitenland te gaan studeren. Dan wil je natuurlijk weten je buitenlands diploma straks in Nederland waard is. Maar voor het zo ver is, moet je eerst met je Nederlandse diploma worden toegelaten tot de buitenlandse opleiding van je keuze.

Lees meer over diplomawaardering.

Voorbereiding

Een volledige studie in het buitenland moet je goed voorbereiden. Begin daar op tijd mee. De WilWeg-checklist helpt je daarbij. Is een volledige studie in het buitenland je toch wat te veel? Denk dan eens na over een uitwisseling.

Laatste wijziging: 27-03-2017 16:39