Financiering

Studeren in de VS kost geld, maar er zijn mogelijkheden om je studie-avontuur te financieren. Er zijn verschillende beurzen beschikbaar en in veel gevallen kun je studiefinanciering ontvangen. Collegegelden variëren sterk per onderwijsinstelling, programma en regio.

Collegegeld

Het collegegeld aan de staatsuniversiteiten is in het algemeen lager dan aan de privé-instellingen. De collegegelden variëren van $ 5.000 tot $ 65.000 per academisch jaar. Het goedkoopst zijn community colleges, het duurst zijn de topuniversiteiten.

Als je via een uitwisselingsprogramma in Amerika gaat studeren, ben je goedkoper uit. Je betaalt dan namelijk je Nederlandse collegegeld en soms krijg je subsidie van je eigen universiteit.

Studiefinanciering

In veel gevallen kun je studiefinanciering ontvangen tijdens je studie in Amerika. Als voorwaarde moet je als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan een Nederlandse universiteit of hogeschool en moet je studie deel uitmaken van je Nederlandse opleiding.

Wil je je volledige studie in Amerika doen? Dan moet je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aanvragen of je je studiefinanciering mee mag nemen. Ga naar de website van DUO voor voorwaarden, aanvullende informatie en een aanvraagformulier.

Studiebeurzen voor de Verenigde Staten

Studeren in de VS, maar wie gaat dat betalen? Als je goede cijfers hebt behaald of bijvoorbeeld uitblinkt in sport kom je misschien in aanmerking voor een beurs van de Amerikaanse universiteit.

De Fulbright Commission the Netherlands geeft uitgebreide informatie over de kosten en financiering van studies in de VS:

Scholieren en studenten die niet deelnemen aan een programma kunnen beurzen aanvragen bij Amerikaanse universiteiten. In dat geval kun je contact opnemen met het EducationalUSA Center van de Fulbright Commission the Netherlands.

Je kunt ook proberen een bijdrage te krijgen uit een van de vele fondsen die er zijn. De Beursopener is een snelle en gemakkelijke zoekmachine voor buitenlandse beurzen en fondsen. Je kunt ook zoeken op studierichting.

Begroting

Als je een beurs aanvraagt moet je altijd een begroting opstellen. Hoe je dat kan doen en waar je allemaal rekening mee moet houden, vind je in de voorbeelden en richtlijnen op deze website.

Laatste wijziging: 24-07-2019 11:57