Alle ervaringen

Vele studenten en scholieren gingen je voor. Zij deden een tussenjaar in het buitenland, studeerden een tijd over de grens of liepen er stage.

Hieronder vind je alle verhalen die zij deelden met WilWeg. Ze staan vol met handige tips en leuke weetjes over verschillende studies en steden.

Aruba - Oranjestad - Eva

Eva liep stage bij een tandartsenpraktijk: "Het is heel vreemd dat patiënten helemaal niet geïrriteerd raken als je uitloopt."

Lees verder...

Aruba - Palm Beach - Claudia

Claudia deed een stage hotelmanagement: "Op Aruba heb ik met fantastische mensen in een paradijsje gewoond en gewerkt. Iets waar ik met heel veel plezier op terugkijk."

Lees verder...

Australië - Sydney - Vera

Vera deed een stage voedingsmiddelentechnologie: "Ik heb drie jaar lang in alle zomervakanties full time gewerkt om hier zoveel mogelijk geld voor te sparen."

Lees verder...

België - Leuven - Gwendolyn

Gwendolyn deed een minor criminologie: “Facebook was een goed alternatief om een kamer te vinden.”

Lees verder...

Brazilië - Belo Horizonte - Rosine Maria

Rosine Maria deed een stage analytische chemie: "Het nam veel tijd in beslag om mijn visum te regelen."

Lees verder...

Canada - Montréal - Lisa

Lisa deed een uitwisseling American studies: "Ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn om een kamer te vinden, maar ik heb er vrijwel meteen een bemachtigd via AirBnB."

Lees verder...

Canada - Toronto - Iris

Iris deed een uitwisseling sociologie: "Academisch heb ik zeker de uitdaging gevonden die ik zocht".

Lees verder...

Canada - Vancouver - Anouk

Anouk deed een onderzoeksstage geneeskunde: "Voor het verbeteren van je Engels is het zeker goed. En het land is gewoon prachtig."

Lees verder...

China - Beijing - Hidde

Hidde studeert twee semesters aan Beijing Language and Culture University (BLCU) om Mandarijn te leren. Elke maand schrijft hij een nieuwe blogpost over zijn ervaringen in China.

Lees verder...

China - Beijing - Loes

Loes studeerde Chinees: "Ik wilde eindelijk horen, proeven, ruiken, voelen en zien hoe en wat het China was waarover ik zoveel leerde."

Lees verder...

China - Beijing - Max

Max deed een semester chinastudies: "Als je open staat voor nieuwe evaringen, is China een geweldige bestemming."

Lees verder...

China - Beijing - Mike

Mike deed een stage mechatronica: “Doe vooral wat je zelf graag wil. Volg je passie!”

Lees verder...

China - Beijing - Stacy

Stacy deed een fixed minor business language and culture: "Om zeker te weten dat ik naar China wilde, heb ik gesproken met een jongen die precies dezelfde minor had gedaan. Toen was ik helemaal zeker van mijn zaak."

Lees verder...

China - Beijing - Vincent

Vincent deed een semester Chinees: "De uitwisseling van gewoonten enorm fascinerend en soms ook hilarisch."

Lees verder...

China - Hong Kong - Wanisha

Wanisha deed een uitwisseling International Communication and Media: "Die struggle in het begin moet je waarschijnlijk in elk land moeten doorstaan. Maar je krijgt ook the reward aan het eind."

Lees verder...

China - Hongkong - Roy

Roy deed een uitwisseling Arbeid, Organisatie & Management aan de Chinese University of Hong Kong. "De diversiteit is zo tof. Het ene moment loop je door drukke winkelstraten met markten en wolkenkrabbers, een half uur later lig je op een mooi strand tussen de bergen."

Lees verder...

China - Shanghai - Sanne

Sanne volgt rechtenvakken in Shanghai: "Ik vond het heel erg spannend, maar ik moest de eerste dag veel regelen. Ik had dus niet veel tijd om stil te staan bij het feit dat ik me ineens in mijn eentje aan de andere kant van de wereld bevond, in een stad waar maar heel weinig mensen Engels spreken."

Lees verder...

China - Shanghai - Sophie

Sophie deed een semester finance: “Ik heb slapeloze nachten gehad!”

Lees verder...

Costa Rica - Turrialba - Puck

Puck deed een stage commerciële economie: "Toen ik de beschrijving van het dorp en het land las, was ik meteen verkocht."

Lees verder...

Curaçao - Willemstad - Selma

Selma deed een stage Nederlands recht: "Ook al was stage lopen geen verplicht onderdeel van mijn studie, ik ben ontzettend blij dat ik het gedaan heb."

Lees verder...

Laatste wijziging: 30-08-2018 10:00