Alle ervaringen

Vele studenten en scholieren gingen je voor. Zij deden een tussenjaar in het buitenland, studeerden een tijd over de grens of liepen er stage.

Hieronder vind je alle verhalen die zij deelden met WilWeg. Ze staan vol met handige tips en leuke weetjes over verschillende studies en steden.

Aruba - Palm Beach - Claudia

Claudia deed een stage hotelmanagement: "Op Aruba heb ik met fantastische mensen in een paradijsje gewoond en gewerkt. Iets waar ik met heel veel plezier op terugkijk."

Lees verder...

Australië - Sydney - Dunja

Dunja deed een uitwisseling notarieel recht in Sydney. "Twijfel niet over naar het buitenland gaan. Je zult de tijd van je leven hebben!"

Lees verder...

België - Leuven - Gwendolyn

Gwendolyn deed een minor criminologie: “Facebook was een goed alternatief om een kamer te vinden.”

Lees verder...

Brazilië - Belo Horizonte - Rosine Maria

Rosine Maria deed een stage analytische chemie: "Het nam veel tijd in beslag om mijn visum te regelen."

Lees verder...

Brazilië - São Paulo - Aaron

Aaron deed International Business: "Het leven in Brazilië was in het begin echt een feest. Op een gegeven moment was ik dat een beetje zat. Toen ging ik meer rondreizen in Brazilië en plekken in São Paulo bezoeken."

Lees verder...

Canada - Montréal - Lisa

Lisa deed een uitwisseling American studies: "Ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn om een kamer te vinden, maar ik heb er vrijwel meteen een bemachtigd via AirBnB."

Lees verder...

Canada - Toronto - Iris

Iris deed een uitwisseling sociologie: "Academisch heb ik zeker de uitdaging gevonden die ik zocht".

Lees verder...

Canada - Vancouver - Anouk

Anouk deed een onderzoeksstage geneeskunde: "Voor het verbeteren van je Engels is het zeker goed. En het land is gewoon prachtig."

Lees verder...

China - Beijing - Hidde

Hidde studeert twee semesters aan Beijing Language and Culture University (BLCU) om Mandarijn te leren. Elke maand schrijft hij een nieuwe blogpost over zijn ervaringen in China.

Lees verder...

China - Hongkong - Roy

Roy deed een uitwisseling Arbeid, Organisatie & Management aan de Chinese University of Hong Kong. "De diversiteit is zo tof. Het ene moment loop je door drukke winkelstraten met markten en wolkenkrabbers, een half uur later lig je op een mooi strand tussen de bergen."

Lees verder...

China - Peking - Stijn

Stijn deed een studie Cinologie in Peking: "Alle studenten staan open voor vriendschappen, aangezien iedereen nieuw is, en die sfeer is fantastisch."

Lees verder...

China - Peking - Vincent

Vincent deed een semester Chinees: "De uitwisseling van gewoonten enorm fascinerend en soms ook hilarisch."

Lees verder...

China - Shanghai - Sanne

Sanne volgt rechtenvakken in Shanghai: "Ik vond het heel erg spannend, maar ik moest de eerste dag veel regelen. Ik had dus niet veel tijd om stil te staan bij het feit dat ik me ineens in mijn eentje aan de andere kant van de wereld bevond, in een stad waar maar heel weinig mensen Engels spreken."

Lees verder...

Curaçao - Willemstad - Demi

Demi deed een stage in Curaçao. "Als Usain Bolt vloog ik door de straten met de lekkerste snacks en drankjes. Tot ik oog in oog stond met een megacamera! Het was de lokale tv."

Lees verder...

Curaçao – Willemstad - Lishanty

Lishanty studeert verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens haar derde leerjaar liep ze 20 weken stage in het Sint Elisabeth hospitaal in Curaçao. In deze blog vertelt ze over haar ervaringen.

Lees verder...

Denemarken - Aarhus - Bas

Bas deed een semester pedagogiek: "Als je twijfelt zeg ik: gaan!"

Lees verder...

Denemarken - Haderslev - Jelmer

Jelmer studeert Business Language and IT Based marketing communication: "Na 3 jaar in Denemarken voel ik me toch wel een stukje Deens en voel ik me hier ook erg thuis."

Lees verder...

Duitsland - Berlijn - Saffia

Saffia liep 5 maanden stage in Berlijn: "Ik ben veel zelfstandiger geworden in het buitenland."

Lees verder...

Duitsland - Frankfurt - Elise

Elise deed een minor in Duitsland. "Ik heb vriendschappen gemaakt voor het leven."

Lees verder...

Duitsland - Münster - Cathelijne

Cathelijne deed een semester Griekse en Latijnse Taal & Cultuur: "Ik heb geleerd om mijn eigen problemen op te lossen en ik ben er een stuk socialer van geworden."

Lees verder...

Laatste wijziging: 30-08-2018 10:00