Alle ervaringen

Vele studenten en scholieren gingen je voor. Zij deden een tussenjaar in het buitenland, studeerden een tijd over de grens of liepen er stage.

Hieronder vind je alle verhalen die zij deelden met WilWeg. Ze staan vol met met handige tips en leuke weetjes over verschillende studies en steden.

Argentinië - Mendoza - Maarten

Maarten deed een stage fysiotherapie: "Uiteindelijk kon ik daar zoveel leren dat ik mijn verblijf zelfs met vier weken verlengd heb."

Lees verder...

Aruba - Oranjestad - Eva

Eva liep stage bij een tandartsenpraktijk: "Het is heel vreemd dat patiënten helemaal niet geïrriteerd raken als je uitloopt."

Lees verder...

Australië - Sydney - Patrick

Patrick deed een master of commerce in marketing: "Ik heb in Sydney vele honderden internationale studenten ontmoet, en niemand had er spijt van dat ze het gedaan hadden. Studeren in het buitenland is niet alleen maar het behalen van een papiertje. Belangrijker is het avontuur en alle ervaringen die je opdoet."

Lees verder...

Australië - Sydney - Vera

Vera deed een stage voedingsmiddelentechnologie: "Ik heb drie jaar lang in alle zomervakanties full time gewerkt om hier zoveel mogelijk geld voor te sparen."

Lees verder...

België - Antwerpen - Jessica

Jessica deed een master governance and development: "Gebruik als student de vrijheid die je hebt. Als je eenmaal een vaste baan en een huisje hebt, is het veel moeilijker om nog naar het buitenland te gaan. Maak van de wereld jouw wereld!"

Lees verder...

België - Brussel - Carlien

Carlien deed een stage digitale media en communicatie: "Mijn buitenlandervaring heeft mij veel zelfverzekerdheid gegeven, en vooral ook meer cultural awareness."

Lees verder...

België - Leuven - Gwendolyn

Gwendolyn deed een minor criminologie: “Facebook was een goed alternatief om een kamer te vinden.”

Lees verder...

Brazilië - Belo Horizonte - Rosine Maria

Rosine Maria deed een stage analytische chemie: "Het nam veel tijd in beslag om mijn visum te regelen."

Lees verder...

Canada - Montréal - Florine

Florine studeerde international communication and media: "Ik had van tevoren veel buitenlandverhalen gehoord, maar zoiets zelf meemaken heeft al deze verhalen overtroffen."

Lees verder...

Canada - Toronto - Iris

Iris deed een uitwisseling sociologie: "Academisch heb ik zeker de uitdaging gevonden die ik zocht".

Lees verder...

Canada - Vancouver - Anouk

Anouk deed een onderzoeksstage geneeskunde: "Voor het verbeteren van je Engels is het zeker goed. En het land is gewoon prachtig."

Lees verder...

China - Beijing - Hidde

Hidde studeert twee semesters aan Beijing Language and Culture University (BLCU) om Mandarijn te leren. Elke maand schrijft hij een nieuwe blogpost over zijn ervaringen in China.

Lees verder...

China - Beijing - Loes

Loes studeerde Chinees: "Ik wilde eindelijk horen, proeven, ruiken, voelen en zien hoe en wat het China was waarover ik zoveel leerde."

Lees verder...

China - Beijing - Max

Max deed een semester chinastudies: "Als je open staat voor nieuwe evaringen, is China een geweldige bestemming."

Lees verder...

China - Beijing - Mike

Mike deed een stage mechatronica: “Doe vooral wat je zelf graag wil. Volg je passie!”

Lees verder...

China - Beijing - Stacy

Stacy deed een fixed minor business language and culture: "Om zeker te weten dat ik naar China wilde, heb ik gesproken met een jongen die precies dezelfde minor had gedaan. Toen was ik helemaal zeker van mijn zaak."

Lees verder...

China - Hong Kong - Justine

Justine studeert Communicatie in Leeuwarden. Voor haar vrije minor gaat ze een half jaar naar Hong Kong. Op WilWeg deelt ze haar ervaringen.

Lees verder...

China - Hong Kong - Wanisha

Wanisha deed een uitwisseling International Communication and Media: "Die struggle in het begin moet je waarschijnlijk in elk land moeten doorstaan. Maar je krijgt ook the reward aan het eind."

Lees verder...

China - Hongkong - Roy

Roy deed een uitwisseling Arbeid, Organisatie & Management aan de Chinese University of Hong Kong. "De diversiteit is zo tof. Het ene moment loop je door drukke winkelstraten met markten en wolkenkrabbers, een half uur later lig je op een mooi strand tussen de bergen."

Lees verder...

China - Shanghai - Sanne

Sanne deed een master Chinese economy: "Ik zie mezelf de komende jaren nog niet naar Nederland terugkeren."

Lees verder...

Laatste wijziging: 07-11-2016 10:51