Hoger onderwijs

Wil jij internationale ervaring opdoen tijdens je studie? Of heb je zin in een avontuur? Ga dan een tijdje naar het buitenland. Of je nu kiest voor een korte uitwisseling, een volledige studie of een stage, het is een ervaring om nooit te vergeten!

Deel van je studie

Er zijn verschillende manieren om een deel van je studie in het buitenland door te brengen. Geef je op voor een studentenuitwisseling. Bij het bureau internationalisering van jouw onderwijsinstelling kunnen ze je verder helpen. Of doe een taalcursus. Waar leer je een vreemde taal nu beter dan in het land zelf? Ga je promoveren in het buitenland? Houd er dan rekening mee dat je in veel landen gezien wordt als student en niet als werknemer.

Volledige studie

Kies je voor een volledige bachelor of een volledige master in het buitenland? Dan kun je vaak toch studiefinanciering uit Nederland blijven ontvangen. Maak voordat je vertrekt een goede begroting. Dan kom je in het buitenland niet voor onaangename verrassingen te staan.

Stage

Er zijn veel manieren om een stageplaats in het buitenland te vinden. Begin bij je eigen onderwijsinstelling. Grote kans dat zij al contacten hebben met interessante bedrijven in het buitenland. Heb je eenmaal een stageplek gevonden, sluit dan een stageovereenkomst af. Dan weet je precies waar je aan toe bent en heb je iets om op terug te vallen als je stage anders verloopt dan je verwacht had.

Laatste wijziging: 28-03-2019 14:38