Studeren in de VS

Kirsten en Simon vertellen over hun dochter Lisa die haar bacheloropleiding aan het prestigieuze Harvard in de VS deed. Door meeneembare studiefinanciering vanuit Nederland, hun ouderbijdrage en de uitgebreide beursmogelijkheden van Harvard bleek studeren aan een Ivy League university financieel haalbaar te zijn.

Lees het verhaal van Kirsten en Simon

Studeren in Duitsland en Namibië

Rob en Gonnie zijn de ouders van Eline die een double degree deed in Duitsland en Namibië, een Master in België en een stage in Rwanda. Ook voor Rob en Gonnie was Eline's ervaring waardevol en ze raden andere ouders dan ook aan om het avontuur samen met hun kind aan te gaan.

Lees het verhaal van Rob en Gonnie

Stage lopen op Malta

Monique en Patrick zijn de ouders van Michael die als eerste van zijn opleiding voor stage naar het buitenland ging. Heel leuk, maar soms ook best lastig omdat sommige dingen pas heel laat georganiseerd waren. Uiteindelijk kwam het allemaal goed en vertrok Michael voor drie maanden stage naar Malta.

Lees het verhaal van Monique en Patrick

Hockey in de VS

Frank en Wendy vertellen over hun dochter Faye die met een volledige beurs in Amerika studeert en hockeyt. De selectie van de juiste universiteit was een uitgebreid en complex proces maar het was de moeite waard: Faye studeert met een volledige beurs aan een goede universiteit waar ze op hoog niveau hockeyt en misschien zelfs Amerikaans kampioen wordt met haar team.

Lees het verhaal van Frank en Wendy

Studeren én stage lopen in Duitsland

Margriet en Sietze zijn de ouders van Jeska die voor studie naar Duitsland ging en er vervolgens nog een stage bij de Nederlandse ambassade in Berlijn aan vastplakte. Hun grootste uitdaging? Vooral niet te vaak naar Berlijn gaan!

Lees het verhaal van Margriet en Sietze